Культура / Вид роботи |
Сприятливі дні |
1. Посів насіння, посадка, пересадка розсади |
|
Помідори (помідори), фізаліс |
10-17 жовтня |
Перець солодкий, гіркий перець, баклажани |
10-17 жовтня |
Гарбуз: огірки, гарбуз, кабачки, кабачки, кавун, диня |
10-17 жовтня |
Бобові: горох, квасоля, квасоля і т.д. |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Капуста: капуста, брокколі, савойська капуста, цвітна капуста, червона капуста та ін. |
10-17 жовтня |
Зелень: цибуля для зелені, артишок, кріп, салат, шпинат і т.д. |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Коренеплоди: буряк, морква, селера, петрушка, редька, редька, рутабага, ріпа, дайкон, пастернак та ін. |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Цибуля: цибуля на ріпі (цибуля), весняний і озимий часник, шалот і т.д. |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Картопля |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Ягідні культури: малина, полуниця (полуниця), смородина, агрус та ін. Плодові дерева: яблуня, груша, слива, вишня, вишня та ін. |
10-17 жовтня |
Насіння однорічних квітів (літні квіти) |
10-17 жовтня |
Насіння дворічних і багаторічних квітів |
10-17 жовтня |
Тепличні та кімнатні квіти |
10-17 жовтня |
Цибулинні квіти, бульби і бульбові цибулини квітів |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
2. Несприятливі дні для посіву насіння, посадки та пересадки розсади |
6 жовтня - молодик; 20 жовтня - повний місяць |
3. Садові роботи (агротехнічна техніка) |
|
Вегетативне розмноження рослин: живці, щеплення, окуляція, вкорінення вусів і кранів |
10-17 жовтня |
Промивка, проріджування, обрізка вусів |
5-7 жовтня, 19-21 жовтня |
Обрізка, прищипування, формування кущів томатів і т.д. |
5,7, жовтень |
Підживлення під корінь |
10-17 жовтня |
Підживлення листям |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Робота з грунтом: обвисання, риття, оранка, вирощування і т.д. |
10-17 жовтня |
Посів газонної трави |
10-17 жовтня |
Сінокос (скошування трави) |
10-17 жовтня |
4. Овочева обробка, консервування та домашні препарати |
|
Квашена капуста, маринування і сечовипускання овочів і фруктів |
11-13 жовтня |
Закладка для тривалого зберігання |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
Заморожування овочів і фруктів |
24-31 жовтня, 1-4 жовтня |
5. Несприятливі дні для овочевої обробки, домашніх препаратів і консервування |
21-23 жовтня |