1. Висівання насіння, садіння, пересаджування розсади |
|
Томати (помідори), фізаліс |
4-11 вересня |
Солодкий (болгарський) перець, гіркий перець, баклажани |
4-11 вересня |
Гарбузове: огірки, гарбуз, кабачки, патисони, кавун, диня |
4-11 вересня |
Бобові: горох, квасоля, боби та ін. |
4-11 вересня |
Капустяні: білокачанна капуста, брокколі, савойська капуста, цвітна капуста, червонокачанна капуста та ін |
4-11 вересня |
Зелені: цибуля на зелень, артишок, кріп, салат, шпинат і ін |
30, 18-23 вересня |
Коренеплоди: буряк, морква, селера, петрушка, редис, редька, бруква, ріпа, дайкон, пастернак і ін |
30, 18-23 вересня |
Цибулинні: цибуля на ріпку (ріпчаста), ярий та озимий часник, цибуля-шалот і ін. |
30, 18-23 вересня |
Картопля |
30, 18-23 вересня |
Ягідні культури: малина, суниця (полуниця), смородина, аґрус та ін Плодові дерева: яблуня, груша, слива, черешня, вишня і ін |
4-11 вересня |
Насіння однорічних квітів (літників) |
4-11 вересня |
Насіння дворічних і багаторічних квітів |
4-11 вересня |
Оранжерейні та кімнатні квіти |
4-11 вересня |
Цибулинні квіти, бульби і бульбоцибулини квітів |
30, 18-23 вересня |
2. Несприятливі дні для посіву насіння, посадки і пересадки розсади |
28 вересня — молодик, 14 вересня — повний місяць |
3. Садово-городні роботи (агротехнічні прийоми) |
|
Вегетативне розмноження рослин: живцювання, щеплення, окулірування, укорінення вусів і відводків |
4-11 вересня |
Прополка, проріджування, обрізування вусів |
1-2,13-15, 28 вересня |
Обрізка, прищіпка, формування кущів томатів та ін. |
1,2, 28 вересня |
Підживлення під корінь |
4-11 вересня |
Позакореневе підживлення |
30, 18-23 вересня |
Робота з грунтом: підгортання, перекопування, оранка, культивація та ін |
4-11 вересня |
Посів газонної трави |
4-11 вересня |
Сінокіс (скошування трави) |
4-11 вересня |
4. Переробка овочів, консервування та домашні заготовки |
|
Квашення капусти, соління і мочіння овочів і фруктів |
5-7 вересня |
Закладання на тривале зберігання |
30, 18-23 вересня |
Заморожування овочів і фруктів |
30, 18-23 вересня |
5. Несприятливі дні для переробки овочів, домашніх заготовок і консервування |
15-17 вересня
|