1. Висівання насіння, садіння, пересаджування розсади |
|
Томати (помідори), фізаліс |
9-16 лютого |
Солодкий (болгарський) перець, гіркий перець, баклажани |
9-16 лютого |
Гарбузове: огірки, гарбуз, кабачки, патисони, кавун, диня |
9-16 лютого |
Бобові: горох, квасоля, боби та ін. |
9-16 лютого |
Капустяні: білокачанна капуста, брокколі, савойська капуста, цвітна капуста, червонокачанна капуста та ін |
9-16 лютого |
Зелені: цибуля на зелень, артишок, кріп, салат, шпинат і ін |
1-2;23-28 лютого |
Коренеплоди: буряк, морква, селера, петрушка, редис, редька, бруква, ріпа, дайкон, пастернак і ін |
1-2;23-28 лютого |
Цибулинні: цибуля на ріпку (ріпчаста), ярий та озимий часник, цибуля-шалот і ін. |
1-2;23-28 лютого |
Картопля |
1-2;23-28 лютого |
Ягідні культури: малина, суниця (полуниця), смородина, аґрус та ін Плодові дерева: яблуня, груша, слива, черешня, вишня і ін |
9-16 лютого |
Насіння однорічних квітів (літників) |
9-16 лютого |
Насіння дворічних і багаторічних квітів |
9-16 лютого |
Оранжерейні та кімнатні квіти |
9-16 лютого |
Цибулинні квіти, бульби і бульбоцибулини квітів |
1-2;23-28 лютого |
2. Несприятливі дні для посіву насіння, посадки і пересадки розсади |
5 лютого — молодик, 19 лютого — повний місяць |
3. Садово-городні роботи (агротехнічні прийоми) |
|
Вегетативне розмноження рослин: живцювання, щеплення, окулірування, укорінення вусів і відводків |
9-16 лютого |
Прополка, проріджування, обрізування вусів |
4-6,18-20 лютого |
Обрізка, прищіпка, формування кущів томатів та ін. |
4,6 лютого |
Підживлення під корінь |
9-16 лютого |
Позакореневе підживлення |
1-2;23-28 лютого |
Робота з грунтом: підгортання, перекопування, оранка, культивація та ін |
9-16 лютого |
Посів газонної трави |
9-16 лютого |
Сінокіс (скошування трави) |
9-16 лютого |
4. Переробка овочів, консервування та домашні заготовки |
|
Квашення капусти, соління і мочіння овочів і фруктів |
10-12 лютого |
Закладання на тривале зберігання |
1-2;23-28 лютого |
Заморожування овочів і фруктів |
1-2;23-28 лютого |
5. Несприятливі дні для переробки овочів, домашніх заготовок і консервування |
20-22 лютого
|