1. Висівання насіння, садіння, пересаджування розсади |
|
Томати (помідори), фізаліс |
29-30,1-9 листопада |
Солодкий (болгарський) перець, гіркий перець, баклажани |
29-30,1-9 листопада |
Гарбузове: огірки, гарбуз, кабачки, патисони, кавун, диня |
29-30,1-9 листопада |
Бобові: горох, квасоля, боби та ін. |
29-30,1-9 листопада |
Капустяні: білокачанна капуста, брокколі, савойська капуста, цвітна капуста, червонокачанна капуста та ін |
29-30,1-9 листопада |
Зелені: цибуля на зелень, артишок, кріп, салат, шпинат і ін |
16-23 листопада |
Коренеплоди: буряк, морква, селера, петрушка, редис, редька, бруква, ріпа, дайкон, пастернак і ін |
16-23 листопада |
Цибулинні: цибуля на ріпку (ріпчаста), ярий та озимий часник, цибуля-шалот і ін. |
16-23 листопада |
Картопля |
16-23 листопада |
Ягідні культури: малина, суниця (полуниця), смородина, аґрус та ін Плодові дерева: яблуня, груша, слива, черешня, вишня і ін |
29-30,1-9 листопада |
Насіння однорічних квітів (літників) |
29-30,1-9 листопада |
Насіння дворічних і багаторічних квітів |
29-30,1-9 листопада |
Оранжерейні та кімнатні квіти |
29-30,1-9 листопада |
Цибулинні квіти, бульби і бульбоцибулини квітів |
16-23 листопада |
2. Несприятливі дні для посіву насіння, посадки і пересадки розсади |
26 листопада — молодик, 12 листопада — повний місяць |
3. Садово-городні роботи (агротехнічні прийоми) |
|
Вегетативне розмноження рослин: живцювання, щеплення, окулірування, укорінення вусів і відводків |
29-30,1-9 листопада |
Прополка, проріджування, обрізування вусів |
25-27,11-13 листопада |
Обрізка, прищіпка, формування кущів томатів та ін. |
25,27 листопада |
Підживлення під корінь |
29-30,1-9 листопада |
Позакореневе підживлення |
16-23 листопада |
Робота з грунтом: підгортання, перекопування, оранка, культивація та ін |
29-30,1-9 листопада |
Посів газонної трави |
29-30,1-9 листопада |
Сінокіс (скошування трави) |
29-30,1-9 листопада |
4. Переробка овочів, консервування та домашні заготовки |
|
Квашення капусти, соління і мочіння овочів і фруктів |
1-3 листопада |
Закладання на тривале зберігання |
16-23 листопада |
Заморожування овочів і фруктів |
16-23 листопада |
5. Несприятливі дні для переробки овочів, домашніх заготовок і консервування |
13-15 листопада
|