ТОП товари
- Автор: Дудченко Алла
- Перегляди: 252
Культура / Вид роботи | Сприятливі дні в липні |
---|---|
1. Висівання насіння, садіння, пересаджування розсади | |
Томати (помідори), фізаліс | 7-14 липня |
Солодкий (болгарський) перець, гіркий перець, баклажани | 7-14 липня |
Гарбузове: огірки, гарбуз, кабачки, патисони, кавун, диня | 7-14 липня |
Бобові: горох, квасоля, боби та ін. | 7-14 липня |
Капустяні: білокачанна капуста, брокколі, савойська капуста, цвітна капуста, червонокачанна капуста та ін | 7-14 липня |
Зелені: цибуля на зелень, артишок, кріп, салат, шпинат і ін | 21-26 липня |
Коренеплоди: буряк, морква, селера, петрушка, редис, редька, бруква, ріпа, дайкон, пастернак і ін | 21-26 липня |
Цибулинні: цибуля на ріпку (ріпчаста), ярий та озимий часник, цибуля-шалот і ін. | 21-26 липня |
Картопля | 21-26 липня |
Ягідні культури: малина, суниця (полуниця), смородина, аґрус та ін Плодові дерева: яблуня, груша, слива, черешня, вишня і ін | 7-14 липня |
Насіння однорічних квітів (літників) | 7-14 липня |
Насіння дворічних і багаторічних квітів | 7-14 липня |
Оранжерейні та кімнатні квіти | 7-14 липня |
Цибулинні квіти, бульби і бульбоцибулини квітів | 21-26 липня |
2. Несприятливі дні для посіву насіння, посадки і пересадки розсади | 3 липня — молодик, 17 липня — повний місяць |
3. Садово-городні роботи (агротехнічні прийоми) | |
Вегетативне розмноження рослин: живцювання, щеплення, окулірування, укорінення вусів і відводків | 7-14 липня |
Прополка, проріджування, обрізування вусів | 2-4,16-18 липня |
Обрізка, прищіпка, формування кущів томатів та ін. | 2,4 липня |
Підживлення під корінь | 7-14 липня |
Позакореневе підживлення | 21-26 липня |
Робота з грунтом: підгортання, перекопування, оранка, культивація та ін | 7-14 липня |
Посів газонної трави | 7-14 липня |
Сінокіс (скошування трави) | 7-14 липня |
4. Переробка овочів, консервування та домашні заготовки | |
Квашення капусти, соління і мочіння овочів і фруктів | 8-10 липня |
Закладання на тривале зберігання | 21-26 липня |
Заморожування овочів і фруктів | 21-26 липня |
5. Несприятливі дні для переробки овочів, домашніх заготовок і консервування | 18-20 липня |