1. Висівання насіння, садіння, пересаджування розсади |
|
Томати (помідори), фізаліс |
10-17 червня |
Солодкий (болгарський) перець, гіркий перець, баклажани |
10-17 червня |
Гарбузове: огірки, гарбуз, кабачки, патисони, кавун, диня |
10-17 червня |
Бобові: горох, квасоля, боби та ін. |
10-17 червня |
Капустяні: білокачанна капуста, брокколі, савойська капуста, цвітна капуста, червонокачанна капуста та ін |
10-17 червня |
Зелені: цибуля на зелень, артишок, кріп, салат, шпинат і ін |
1; 24-29 червня |
Коренеплоди: буряк, морква, селера, петрушка, редис, редька, бруква, ріпа, дайкон, пастернак і ін |
1; 24-29 червня |
Цибулинні: цибуля на ріпку (ріпчаста), ярий та озимий часник, цибуля-шалот і ін. |
1; 24-29 червня |
Картопля |
1; 24-29 червня |
Ягідні культури: малина, суниця (полуниця), смородина, аґрус та ін Плодові дерева: яблуня, груша, слива, черешня, вишня і ін |
10-17 червня |
Насіння однорічних квітів (літників) |
10-17 червня |
Насіння дворічних і багаторічних квітів |
10-17 червня |
Оранжерейні та кімнатні квіти |
10-17 червня |
Цибулинні квіти, бульби і бульбоцибулини квітів |
1; 24-29 червня |
2. Несприятливі дні для посіву насіння, посадки і пересадки розсади |
6 червня — молодик, 20 червня — повний місяць |
3. Садово-городні роботи (агротехнічні прийоми) |
|
Вегетативне розмноження рослин: живцювання, щеплення, окулірування, укорінення вусів і відводків |
10-17 червня |
Прополка, проріджування, обрізування вусів |
5-7,19-21 червня |
Обрізка, прищіпка, формування кущів томатів та ін. |
5,7 червня |
Підживлення під корінь |
10-17 червня |
Позакореневе підживлення |
1; 24-29 червня |
Робота з грунтом: підгортання, перекопування, оранка, культивація та ін |
10-17 червня |
Посів газонної трави |
10-17 червня |
Сінокіс (скошування трави) |
10-17 червня |
4. Переробка овочів, консервування та домашні заготовки |
|
Квашення капусти, соління і мочіння овочів і фруктів |
11-13 червня |
Закладання на тривале зберігання |
1; 24-29 червня |
Заморожування овочів і фруктів |
1; 24-29 червня |
5. Несприятливі дні для переробки овочів, домашніх заготовок і консервування |
21-23 червня
|