ТОП товари

Катарантус

Ціна: очікується

Хризантема

Ціна: очікується

Томат

Ціна: очікується

Самшит вічнозелений

Ціна: очікується

Ожина

Ціна: очікується

Гарбуз (довготривалий)

Ціна: 10 грн.

Вибір томатів зараз величезний. Однак поласувати великими помаранчевими та жовтими помідорами можна, лише виростивши їх на власній ділянці.

М'ясисті плоди мають приголомшливий смак, але вони дуже ніжні, довго не зберігаються, тому практично не зустрічаються у продажу. Не менш складно знайти і насіння цих помідорів.

Так сталося, що пару років тому мені дісталися насіння трьох сортів з плодами кольору сонця - Медовий спас (від Сибсада), Золотий бик (від Біотехніки) і Лимонне серце (від Украгровеста) - і відразу потрапили в число моїх улюбленців.

Медовий спас готую про запас

Плоди у Медового спаса не тільки смачні, вони ще й дуже красиві. Щільні, гладкі, бруньковидної форми (рідше - серцевидні), великі. В кисті -5-6 штук, один набирає масу в 400-500 г, решта трохи дрібніше - 200-300 р. В бланжевой стиглості медово-жовті, при повному достиганні - тепло-помаранчеві.

Так і тягне помацати руками! М'якоть соковита, м'ясиста, приємна на смак, майже без кислоти. Салати, кетчупи і всі домашні заготовки виходять з них красиві і смачні.

Вирощую Медовий спас у заскленій теплиці. Кущі виростають заввишки 1,5-1,7 м, малооблиственные. Формуються легко, не жирують. Плоди практично не тріскаються. Не спостерігала у них і верхівкової гнилі, хоча зростаючі поруч рожево-плодові в цьому році довелося рятувати в терміновому порядку.

З моїх спостережень

В розсаді з-за поникающей форми куща рослини Медового спаса перший час виглядають «слабаками», але потім по врожайності випереджають багатьох «здорованів». Насіння у цих помідорів крупніше, ніж у Золотого бика і Лимонного серця, але в плодах їх зовсім небагато.

Щоб у спеку зав'язувалися плоди, потрібно обов'язково провітрювати теплицю. В іншому випадку Медовий спас (як, втім, і два інших сорту) можуть скинути квітки і зав'язь.

Зазвичай Медовий спас плодоносить до вересня, правда, плоди до цього часу стають дрібнішими.

Лимонне серце - і їжа, і ліки

Плоди цього сорту мають оригінальну форму: вона серцеподібна, але не така, як, наприклад, у Бичачого серця. Помідори великі, багатокамерні, що збігають до вершини. Але не овальні, а трикутні.

М'якоть м'ясиста, трохи менше соковита, ніж у попереднього сорту, щільна, солодка на смак більше фруктова, ніж помідорна.

Особливо Лимонне серце сподобалося моєму чоловікові, якого червоні томати протипоказані за станом здоров'я. Використовуємо цей сорт в основному в салатах і домашніх заготовках. Красиво виглядають червоні і чорні «вершки», законсервовані в його соку.

Плоди у Лимонного серця не такі ніжні, як у Золотого бика, можуть повисіти на кущі довше і полежати побільше. І, що важливо, не тріскаються. До речі, при повному дозріванні у нього теж виявляються малинові розлучення, але тільки в серцевині.

З моїх спостережень
Прикметник «лимонний» у назві, на мій погляд, відноситься більше до аромату, ніж до смаку. Він легкий, невловимий і спостерігається лише у зовсім дозрілих плодів. Особливо сильно виражений під час зброджування при відборі насіння.

Кущі у теплиці ростуть високі - до 180 см. Веду їх теж у два стебла. В кисті зазвичай 2-3 великих плода (500-700г) і стільки ж подрібніше (по 100-150 г).

Махрові квітки не видаляю, але плоди з них на насіння не залишаю. Зав'язь не нормирую, помідори і так виходять масивними і гарної форми. Дозріває Лимонне серце днів на десять пізніше двох інших сортів. Врожайність у нього вище, і плодоносить довше. Тіньовитривалий. Всі сорти вирощую без обробок фунгіцидами проти хвороб.

Золотого бика їмо з куща

Найсмачніші плоди у Золотого бика. Плоско витягнутої форми, слаборебристі, з дуже дрібними насінням, в основному вони виростають масою 300-400 р. Особливо смачними стають після появи малинових розлучень на вершині. М'якоть золотисто-жовта з рожевою серцевиною, соковита. Просто тане в роті! До того ж і дозрівати в теплиці ці томати починають одними з перших (в цьому році першу помідорки зняла 2 липня).

Кущ не жирує і легко формується. Веду його зазвичай в два стебла. Плоди зав'язуються над 9-м листком, наступні - через 2-3 аркуша. Зав'язь не нормирую, так як не люблю занадто великі помідори. Рослини уражуються хворобами не більше, ніж інші.

З моїх спостережень

Помідори у Золотого бика дуже ніжні, тому зривати їх краще трохи недозрілими (до появи малинових смуг), інакше можуть потріскатися.

Їмо їх переважно свіжими, прямо з куща і в салатах.

Порада:

Дерева, що ростуть поблизу будівель, в більшості випадків не можуть стати причиною суттєвих пошкоджень будівель. Такі явища, як осідання споруди або які-небудь його структурні ушкодження можуть бути зумовлені іншими чинниками, в числі яких можна назвати головними грунт і якість фундаменту
Зазвичай я вирощую цибулю з сіянки. В наших умовах це найбільш оптимальний варіант отримання пристойного врожаю. Однак у цьому сезоні пішла на експеримент: вирішила виростити її з насіння, так як в нашій родині дуже люблять велику і солодку салатну цибулю
Що таке мікроклімати? Ви коли-небудь помічали, що у вашому саду є такі місця, де сніг тане навесні в останню чергу? Або як одні і ті ж нарциси в одній частині саду ростуть і процвітають, а в іншій лише роблять вигляд, що ростуть? Швидше за все, виною тому різні микроклимати на вашій ділянці
Scroll to top